Monday, February 21, 2011

trip perak

سْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Hello hello hello, im back yaw ;) HAHA* wahhh excited nak mampuss jari jemari ‘haluss’ aku nih nak taipp, erkkk. First of all, aku nak express feelings aku boleh boleh? Lahh! Lantakk aku lahh belogg aku kan? ;) perasaan aku? Ohh tidak ter-kata lahh! Teramat-amat borrr, heyy! Bukan boring okehhh, memang best mantoppp lahh! Yeappyy.

Aku nih, tibe tibe jekk taip pasal feeling kan kan? Memangg bangangg tahap pergggghhh lah! Oke gini sena-nye, isnin baru nih aku pegii melancong ke luar negara. *cehhh, bajet luar negara tu beb. Tak de lahh, exceli aku pegi ipoh dengan ummi together-gether dengan anakkk(s) diaaa yang dah berusia 20 tahun tuh. Pfftttt -.-‘ ade makne yang tersirat tu ya! HAHA

Mehh aku nak story moly sikit. Bace ye sayangs-sayangs ku semua. Kalo tak nak, bolehh la tuh selowselow pegii, shahira tak kisah *tiru tagline aiman (:
Hari isnin tuh, balik je dari sekolah teros mandi manda, solat dan dan part yang paling tak lehh tinggal ialahh makan! Yeahhh, lapar la wehh. Baru balik sekolah kan. Penat penat aku kerah-kan hotakk aku yang sememang-nya semula jadi nih ‘cerdik’ , kena la bagii perggghhh sikit. Hee~ dalam pukul 3.45 gitu lah, kami *skema gila* pun tunggu la bas kat depan horizon. Exceli, bukan kami yang tunggu bas. Tapi bas yang ter-tunggu tunggu kami. Lepas tu, naikk la atas bas. Mula mula naik tuh ‘fulamakkk! Rama gilo’. Dengan bajet jiwa muslimah sejati, aku pun mengiklankan ubat gigi darlie tanpa ditujukan kepada sesiapa kerna mata-ku tidak ter-nampak apa apa kecuali kaburan semata-mata *hancoss terosss bm aku


Ohh tak ingat aku nak describe fasall bas tu kan? Wahh! Mesti anda anda ingat aku naikk bas yang ber-aircond, ber-langsir dan segala makhluk ber ber lagi lahh kan? HAHA kasii aku gelak kejap bolehh? Bangangg! Bas tuh tak de aircond yaw. Guna aircond semula jadi beb. Pfffttt -.-‘bass yang boleh bukak tingkap. Nampak macam klasik dah bas tuh, tapii okeii hape! Yang penting syiookkkkk beb!

Tapi kan, kat atas bas tuh semua manusia berebut nak ambik yana esp abe syafikk. Perggghhh! Selamatt tangan bahu aku. *cehhh bajet selama nih aku yang jage HAHA dalam bas tuh, aku just bace novel je lahh. Dah tu nak buadd hape lagi kan? Ber-sms? What the heaven ya! Aku nih memang anti sikit kalo tengok manusia berkepitt aje nan telefon nih. Macam tak de benda lain nak di-buatt. Baik melantakk daripada buangg kredit. Biase lah aku, novel je yang aku layan. Hihi J novel ape novel ape? Ceehh! HAHA novel tu bertajuk LAFAKAN KALIMAH CINTAMU. Pernah dengar? Aku dah bace dah novel tu tapi ulangg sekali lagi sebab memukaw kaw kaw segenap penjuru hati aku. Aku nak cite pasal novel tu dulu. Pagi isnin, aku sent msg kat kak dila suh bawak novel tuh. Mase pegii sekolahh tuh, ter-gemparr lah kisah ade spotcheck hari tuhh. Makkaihhh hape lagi aku. Dah lahh aku bawak dua benda haram. Novel nan hardisk. Hey hey!

Aku bukan-nye bawak selalu. Hari tu dan hari hari terakhir kat sekolah je aku buadd krengg sikit. Dah memang nasih aku ter-baikk giler hari tu kan? Nak buadd hape lagi (: gelabahh la jugakk aku nak simpan dua benda tuh. Last last aku simpan kat blokk c. kat pondok. Memang jauhh nak mampuss lah dari kelas aku. Tapiiii,, ni yang temper aku nak naik nih. Punye aku menggelabah tahap badak hari tuh, tup tup spotcheck tak de. Piirahh! Samdoll punye dhobitahh. Buadd suspender aku jekk. Akhir-nye, pulang lahh dengan selamat dua benda haram tuh 

Sambung balik. Malam isnin tuh, singgah dekat mane entahh. Tak ingat. Solat makan main dan blahh. Malam tu kami tido kat ipohh. Homestay yang kami nginap tuh, gabung sekali laki perempaun. Wi woii, hotakk hotakk. Samdol siott, laki kat bawah, perempuann kat atass lah. Btw, Homestay tu dekat je dengan tambun. Ehem3. Dengan excited mited-nye aku tido. Tak sabar wehh nak tunggu main kat tambun even aku dah penah pegii. Esok-kan-nye tuh, pagi pagi lagi aku dah bangun. Bukan pagi pagi sangat la kot. Dalam pukul 6.30 gituu lah kot. Mase tuh, penuhh lagi kat jamban tuh. *jamban ya J take note.
Dalam pukul 8.30, naikk bas. Lepas tu cari makan. Makanan die not bad lahh kot. Oke oke jekk. And then, pegii la ke tempat destinasi yang ditunggu-tunggu, mane lagihh, tambunn lahhh weh. Turunnlahh kan dari bas. Snap snap sikit. Lepas tu pegii check in. dapatlahh diskaun 4ringgit. Oke lahh tu kan daripada tak de. Mase tuh, aku pakai blaus dan seluar trek. yana teros lari tengokk air. Wahh! Kiutt lahh adik aku mase tuh. Pergghh! HAHA.




*abaikan muka buruk nih :/


pastu, kak kak pun amik pelampung dan seret pegii kat tempat ala-ala pantai tuh. Tibe-tibe *kasi suspender sikit. Tibe-tibe bunyi ‘puiitttt puitttt’ bunyi apa ke benda tuh? Alaaa., life guard tiup wisel lahh. Mane la pandai aku nak taip bunyi wisel tuh. ade telinga kan? So, imagine imagine la sendirian berhad ye. Bile bunyii tuh, aku teros ‘makaihh malu wehh. Nasib baikk aku tok gi jugok’ nak tawu pekes die tiup wisel? Nak nak nak? Mesti kaukau bangang gila. Die tiup wisel sebab sebab.. hee~ sebab die kata seluar trek tidak dibenarkan. Diulang, SELUAR TREK TIDAK DIBENARKAN SAMA SEKALI. Yang boleh pakai hanye-lah seluar ketat. Wehh pok gak.Bakpo tok suruh paka bikini laluh nyoh? Olohh la wei. Sedo nyoh lahh. Ado otak, tapi letok lutut. Gini la orei panggil dunio akhir zamei. Sedo po bledow la belakow.* pergghhhh giler wehh mase die bagitahu yang seluar trek dan slack tak lehh main. Tapi ummi aku selamber badak je broo. Redahh sajaaa. Buad muka bodoh, biase la ummi aku kan. Tengok anak die lahh weii :) cess kembang sejuk hidung aku. HAHA.



Tapi, aku pegi beli seluar yang ade jual kat tambun tu. Mahal nak mampus! Lari bajett aku doee. Ewah3, bajet guna duit aku. HAHA seluar tu? Tak de lah ketat sangat. Longgar la jugak. Hape? Ingat aku nih jahil sangat ke ah? Hey! Aku pun tahu hukum hakam agama jugakk lahh. Tahu lahh aku nak urus. Dushdush.

Lepas tu lepas tu, aku pegi main benda yang putar-putar tuh. Best wehh! Dengki tak? HAHA tapi sungguh. Memang best tahap dewa dewi magi laaa aku cakap. Tak rugii. Aku naik dua kali. Mula mula tuh aku memang pejam mata, tak ter-bukak pun walau seinci. Memang ingat nak mati dah mase tuh *asyik asyik nak mati. Haii, nak bebenor nampak ;’( kali kedua, dah oke la sikit. Bukak tutup bukak tutup la jugakk. Oke la kan. Hee~ lepas tuh, aku naik mendalah yang putar-putar jugak. Nih yang paling best perghhhh lahh! Memang tahap kingkongg. Aku tengok abe faris dan abe fais naik mendalah nih banyak nak mampuss. Tak ter-kecut ke perut anda wehh abe abe kuh?
lepas tuh, buadd la aktiviti tuk student ummi. buadd dekat ombak ber-ombak tu je. main lari marathon *eyh? aku tak tahu ape kebenda name permainan tuh, alaa yang main pas pas tuh laa. ta kan tak tahu kot. aku tak tumpang sekaki sebab jage adik. *ayat balaghah! :) pas tuh, ade aktiviti suara emas dan banyak lagi lahh. malas aku nak taip. yang boleh aku cakap, memang best! dahh! habis cerita kat tambun.




* permainan ni best tahu tahu ?
lepas siap tukar baju dan solat, tunggu kat luar. tunggu kat bas. mase tuh, aku nan family aku, abe faris dan abe syafiq je yang kuar. senior senior lain sibukk ambik gambar. aduhaii lantakk lah. aku pun hiris lahh buah jambu, ummi buadd buah tembikai. lepas siap buadd, syokk gila lah makan *poyo! tu pun nak ber-celoteh. =.='

lepas tu *aku perasan lahh kan, tiap kali bukak perenggan baru mesti start dengan lepas tu lepas nih ;) lepas tuh, pegii makan kat mane entah. dan dan hujann lah wei. ohmaigod, planning malam tu nak pegi night safari. tapi disebabkan rahmat allah tu, ter-paksa lah cancel. bak kata abe faris, 'nampaknye kita teros balik ke homestay lah ye. kerana kalau kita pergi kat nighr safari tu pun tak de guna jugak sebab semua binatang masuk dalam got' HAHA got weh! makaihh, bakal cikgu bm tuh. habiss satu bas ter-gelakk. memang poyo habiss.

balik lahh kat homestay. ade buadd penyampaian hamper. tapi aku tak pegii sebab dah tukar baju. hape lagi, aku tidur lahh dengan syiok syiokk-nye kan? hehehe ;0 esok-kan-nye tuh, pegi zoo taiping. entahh lah nak citer macamane. tak menarik langsung! cehh. HAHA tak de lah. mula mula sampai tuh, ronder-ronder nan train. die gitaw la satu satu pasal haiwan tuh. ade monyet yang bergayutgayut. memang cute nak mampus lahh! HAHA. ade singa, cipanzee, memerang and something like thatt lah. tak kan aku nak bagitahu satu satu kan. lepas ronder ng train, pegi la pulakk rondek dengan kaki nih. agakk lenguh jugakk lah kaki aku nih. ye lahh. 2.5km wehh jalan. hape ingat dekat ke tuh? tapi tak de lah 2.5km yang aku jalan tuh. aku guna jalan pintas la kan kan? HAHA



lupa aku nak bagitahu, hari rabu aku tak pegii sekolah tahu tahu? bangga giler weh! HAHA nasib baikk kat sekolah tak belajar. kalo tak, makaihh ketinggalan lah aku. lepas siap kat zoo, pegii makan dan balik.
driver bas berhenti kat puncak titiwangsa. sejuk senyikk kat atas tuh. dah la aku tak bawak sweater. dan tak silap aku, abe mawi tanye aku 'tok pening ko baco novel atas bas?' mungkin die ternampak aku cry meng-cry-ing atas bas tu kot. aduyaii, pening hape ke benda nye. biase je aku rase. ohh mungkin sebab minat aku yang terlampau kat novel kot. tapi tapi, best hape novel!


pukul 11 malam, aku sampai kat rumah. lepas tu bukak lappy dan menaip mendalah nih la. haha ;)
chowww! ASSALAMUALAIKUM !

1 oh ye ?:

.miss NS. said...

woit ! ingat ko bas sheri ! tp mu sebut tadop aircond , bkn lah tuh . one more thing , semakk jugop adek mu yg gamba last sekalih !