Monday, July 18, 2011

trip terengganu


سْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

assalamualaikum ;)

semalam, 17 julai 2011 merupakan hari yik. yang mana semua pelajar yik diberikan cuti tanpa gaji XD

dan aku dengan exsaitednye pegi ikut ummi buat amali fotografi kat ganu kitewwww. aku pegi dengan ummi saja ya, adik adik aku yang lain, maaf, anda tak boleh ikut. muaahahahahhaa

mula mula sampai kat ipgbkkb tu, aishhh agak malu lah kot. hikhikhihk * aku pun ada perasaan malu jugak ehhh? lama lama tu, oke lahh kot. potpetpotpet sana sini jugakk aku.

sampai je kat ganu kitewwww, teruss pelajar ummi, 'eh eh bangun semooo. sapa doh ganu kitewwwwww'. tengok sana tengok sini, terus kesat air liur peta basi dan terus tayang sengih bila orang tengok :)

dan destinasi kami di TAMAN TAMADUN ISLAM. alaaa, tempat replika masjid bagai tu laa. depan masjid kristal tepat tepat.


lets picture talk everything ya :) malas nak hurai panjang panjang.

kat sini, ummi sebagai pensyarah buat amali fotografi. tapiiiiii, even ummi ni pensyarah bagi bidang ni, ummi sendiri pun tak pandai nak snap snap yang cun cun cun ni. ummi hanya pandai teori sajaa :)

jadi, ummi jemput la kawan ummi ni, encik wan adi tolong dia. encik wan adi ni perghhhhh gambarrrr! ohsemmmm gila mati lahh wei. dengkiiiii, oke fine! XD






ni gambar gambar yang aku amik sebagai permulaan.




lepassss tuu, memangg aishhh tak larat aku nak ikut buat amali. jadi aku pun ajak ummi aku snap sana sini sambil tengok replika replika yang lain.

* bersama ummi tersayanggg :)


ummi volunteer nak jadi fotografer untuk aku satu hari. haha :) ummi, ilappyouuu lahhh !



replika masijd biru, turki



ni replika dome of rock. alaaa, fake of masjidil aqsa. tahu kan? dalam dome of rock ni la ada batu yang nak ikut nabi naik atas langit masa israk mikraj tu.


memang menyeramkan masuk dalam ni ya. tengah tengah aku nak snap, tupppp banggggg lampu habis padam. gilaaaa cuakkk! haha XD



lambat lagi ke aku nak dapat lesennnnn weiiii? dah gian gila gila nak bawak kereta !!!!!

ehem ehem ehem~ tengah bersms dengan yang tersayanggg tuhhh. haha * im just joking. 



wahhh rindu nak jadi budak kecik yang suka lompat sana sini balikkkkkk ;')



ummi dengan eksaitednya nak suruh aku naik mendalah ni. haha :)


kanggarooo, mungkin ? haha :D





tepat pukul 4.30 pm, berkumpul kat luar sebab nak pegi solat jamak kat masjid kristal. lepas tu, terus nak balik.


yang pakai baju merah tu la yang memberi tunjuk ajar :)

aku dengan ummi tersayanggggg !


wahhhh nampak aku yang palingg matured even aku yang palingggggg muda. huwaaaaaaa~ sebakkkk!

ni kat masjid kristal :)
lepas tu, naik bas dan menuju pulang. tapi, berhenti kat satu kedai ni sebab encik adi nak ajar student amik gambar bergerak. nak guna yang manual punyaaaa.

mase tu dah nak isyak lah kot. semua berhimpun tepi jalan, pacik macik yang lalu semua tengok. haha :D

mase ni tak sempat nak snap banyak banyak sebab semua orang busy nak tengok gambar :) skema  bila aku pakai spek ? 



sekian untuk semalam. 

ummi, terima kasih sebab bawak kakak gi ! wuhuuuu~ aku rase sekarang makin manja aku dengan ummi, errr --' HAHA

thanks ummi sebab dah jadi ibu yang terbaik buat kakak dan adik adik even kakak ni kadang kadang sumbakkkk gila mati! haha :)

ummi, i just want to let you know that everyday i thank God for blessing me with a mother like you! 

&& if i had one wish, i would wish that everyone else would at least have ummi as wonderful as you are.
seriously, you not just my mom but one of my best friends.

i love how you understand me and i can come to you for advice. thank you for always being here for me and im sooooo appreciate all that you give me ummiiii ! :)
i know i may not show all of my love for you but i love you so much !

i want to thank you. and tell you that i love you. one day, when i have own children *errr?*, i want to be just like you. like the great mother! you are always my shining star.  aminnnn :) ! wahhh angan angannnnnn. haha




kalau saja jadi pegi langkawi rabu nih untuk amali lagi kan best. tak perlu la aku kena hadap ujian lisan. huwaaaa .


5 oh ye ?:

Cangkul Emas said...

kau memang ada ciri seorang jurugambar.
Aku nak jadik jurugambar gak.





malangnya aku tak mampu untuk membeli sebuah kamera padang(field camera)
ISK ISK SIK..

miszfazierra said...

wahh pic sume cantek2 !

amir aizat said...

nice view lah!

TRIPLE S ♥ said...

cangkul emas ; saya takde talent pun dalam fotografi. mungkin umi saya ada kot ? XD

one day, insyaallah you will get this camera. just put trust.

TRIPLE S ♥ said...

faziera && aizat ; thank you ya :)