Monday, November 28, 2011

happy birthday abe (:

assalamualaikum (:




HAPPY BIRTHDAY TO YOU ! HAPPY BIRTHDAY TO YOU ! HAPPY BIRTHDAY HAPPY BIRTHDAY, HAPPY BIRTHDAY TO YOUUUUU <3

happy birthday abe. happy birthday abe (: kakak sayanggggg abe. hihi >.< semoga abe bahagia selalu bersama kakak yang cantik disisi. haha 

28 november 1997, lahirlah putera pertama dalam hidup parents aku selepas lahirnya puteri pertama mereka pada 13 jun 1995. dan putera itu diberi nama shazwan shakirin. pada mulanya, nama shahrin, tapi ada masalah tentang makna. shahrin - bulan januari februari march and so blalblabalala. macam tak patut bagi nama shahrin sebab nanti bila akhirat, allah panggil bulan bulan oh bulan. sebab nama kita dipanggil ikut makna kan? *aku bagi feel di akhirat la tu. bukan gitu cara allah panggil. (tiba tiba)

ohh ya! hari ni kan adik aku, jadi aku pun nak citer serba sedikit pasal insan tu. sebab atas kereta tadi, 

iwe : weh kak! acu mu oyak dalei blog mu pasal aku
aku : bakpo pulok mu jela gitu ?
iwe : hari ni kei birthday aku. mu tulis la cito pasal aku. aku nok suh bini aku baco seksok. haha
aku : bongek mu sazwei! haha

haha, dan yes! sekarang ni aku tercongok depan lappy macam orang bodoh update pasal dia. (err, taklah bodoh sangat)

hmm, jujur, of coz la aku sayang dia even mulut aku ni dah macam puaka bila mengata dia hitam hitam hitam~ abe! mu keno terimo la deh, mugo mu memei ite. haha (:

walau hitam, tapi hensem ! kalau tak, takkan lah ???????? haha 

tapi, aku rasa bertuah sebab ada dia sebagai adik aku. ummi aku pun kata gitu. sebab? banyak sebab sampai tak terungkap. senang senang, boleh buat calon menantu lah. hmm, bukan sebab dia adik aku, aku puji. tapi, sebab diri dia sendiri.

1.  masa parents aku pegi umrah tahun lepas, bulan 6, dia yang gilir gilir dengan aku jaga yana kat wad. pagi sampai tengahari, aku yang jaga, ganti dengan iwan. lepas tu, petang aku datang balik. gitu lah aktiviti aku sepanjang tempog holiday break hari tu. 

masa hari ummi balik tu, dari airport terus pegi wad. ummi menangis, terkejut tengok sorang abang sanggup berjaga malam untuk jaga adik. dukung adik sambil tepuk tepuk punggung even masa tu dah larut malam dah. sekarang ni, mana ada lelaki yang sanggup jaga adik mak oiii. tapi iwan? ohhhh mai godddd ! bangganya kakak abeee. haha

2. hari tu, entah la aku pegi mana. tapi aku tahu cerita ni atas kereta semalam. okaayyy, hari tu, family aku pergi makan rumah orang. yana makan banyak gilaaaaaaa. tuptuptup nak muntah. aku takde masa tu. entahlah aku pergi mana. yang ada sebelah yana tu, ummi, abe dan yang lain. ummi tak perasan lah kot yana nak muntah. iwe je yang perasan. yana pun muntahkan nasi tu, iwe gelabah lepas tu terus tanpa fikir dia tadahkan tangan dia bawah mulut yana. dan yes! habis tangan dia kena muntah yana. 

euwwwwwwwww~ tolonglah! aku sendiri pun tak sanggup nak tadahkan muntah aku sendiri. tapi iwe? haha, actually, dia takut muntah yana kan karpet orang. sebab tu la dia tadahkan tangan. tapi, kalau aku lah, aku rasa aku cari tisu. aku tadahkan tangan? hmmm hmmm, haha >.<

3. iwe ni sekolah kat mpi. dan sekolah tu campur girls boy lah kan? ada la satu hari ni, dia cakap kat aku yang dia benci sekolah tu sebab campur. dia exam dalam dewan, dan tepi tepi dia semuanya girl. dia tak suka girls, mungkin? haha

dan adalah satu hari ni, aku balik dari sekolah. lepas tu aku tengok atas meja ada gambar laki. aku pun tengok lah kan. eh sapo pulok amik gambar aoran aziz nih? eh! yo lo ko aoran aziz nih? siap paka sokok bena?? mimi pun cakap, mano aoran aziz? nok tengokkk! dia pun tengok, dia cakap, hek mu aoran aziz! abe iteee lah tu wei. aku pun, ehhh iwe? yo lo ko mu ni mek dek? acu kakak try tengok molek.
hahahahah~ naik gelepar aku tengok iwe dalam gambar tu! bravooo gila. haha

bila aku tengok je iwe, aku terus cakap :

aku : weh iwe! sapo amik gambar mu nih ? bilo maso aku cuci gambar mu nih? aku sero takdok gambar nih?
iwe : tahu aku! aku jupo dalei beg koloh la senget
aku : piyo letok?
iwe : saim aku.
aku : wak sedo apo yo cuci gambar mu pulok ?
iwe : bukei la sedo! ado ore tino amik gambar aku senyap senyap. lepas tu yo gi cuci. yo suh saim aku letok gembar tu dalei beg aku. pehei?
aku : olohhh~ koyaa mu nih! nok oyak semak lah tuh. eh! dei ite tu dak ite lah
iwe : kot mu lah! aku oyak tok cayo

see ? haha! sedoooooo~ memang aku menyesal cakap macam aoran aziz. perasan mungkin dah lebih dari sebulan kottt. haha bila aku tahu tu iwe, terus senyap. siap aku buat menganyim cakap itam lagi. haha >.< wei wei, sorry sikit nak suh aku puji. pleaseeee lah iwe. 

4. adik aku ni agak gelap dan berbadan lah sikit kan? jadi, bila mimi dan aku cakap dia hitam, dia senyap. sebab? dia memang akui dia hitam! hahahahahhaha. ngekkkk gila (:

5. masa iwe dapat result upsr dulu, memang kecewa habis lah sebab hanya dapat 3a. even adik aku takda lah bodoh sangat, kotttt? dan masa result pmr aku dulu, semua adik adik aku pergi. iwe tengok aku menangis macam orang histeria sebab terlalu happy. dan dia pun menangis! haha >.< dia cakap, kakak! nanti 2 tahun lagi, aku akei jadi po mu jugok. dan, aku pun upload gambar dalam efbee, dia pun komen, insyaallah one day i'll be like you. aku rasa macam ohhhhhhhhhhhhh??? tapi sekarang, haprakkkk!

6. iwe ni memang minat bola! sangat sangat fanatik. masa spain vs belanda hari tu. dia tempik kuat kuat sebab belanda kalah. spain yang berada di hati aku ofcourse lah menang kan? hihi

dan masa malaysia lawa apa entah, malaysia kalah, iwe menangis kekecewaaan derrrr! haha. memang lawak kot. bila masuk gol, tempik macam orang gila. sasau~


btw, adik aku memang adik terbaik sedunia. susah nak cari laki seperti adik aku. haha >.<


2 oh ye ?:

najwaMazlan said...

kalau bab dia berjaga sebab nak jaga yana. touchingg....
haha. Happy Birthday. :)

[efy.EIRA] said...

Haha . Maju gyla pok wei . ((: . Siap tadahkan tgn lgi .