Thursday, July 26, 2012

PLKN

Tahniah! Anda terpilih menyertai Program Latihan Khidmat Negara Siri 10/2013.
  NAMA : SHAHIRA SHUHADA BINTI MOHAMMED JAILANI
  NO. KP : **************
Penempatan pelatih akan dimaklumkan kemudian. Terima kasih.
woi perlu ke aku terpilih masuk PLKN? perlu ke perlu ke ? selama ni aku berharap sangat aku ni tak terpilih langsung masuk plkn. tapi kenapa tapi kenapa? kenapa aku kenapa aku?

aku benciiiiiiiii! ya allah. aku tak nak pergi plkn ya allah. aku nak masuk kex. aku tak nak aku tak nak ! kenapa aku kenapa aku?

kawan aku semua tahu yang aku ni tersangatlah anti PLKN. tuptup aku dapat! OMG  i really cant believe it. serious aku rasa nak tampar muka aku cakap 'eh kau tak terpilih lah'. tapi bila aku tampar, 'eh sengal! kau tak nampak ke yang kau tu terpilih?' terus, huwaaaaa ummmi! tok seri gi tok sei gi. nok jerit nok jerit.

petang tadi kawan aku text cakap, 'check PLKN!!!!' memang dupdapdupdap dari tadi. nak bukak puasa pun aku tak lalu sebab pikir pasal benda ni. aku hanya berbuka dengan air twist. can yo imagine how 'sengal' i am? hahahahhaha :')

bila lepas terawih, ummi suruh check sebab nampak aku stress nak mati fikir PLKN.punya la tahu aku berdebar tahap nak mati. macam nak tunggu result PMR pun ada aku rasa. hahaha bila 'Tahniah! Anda terpilih menyertai Program Latihan Khidmat Negara Siri 10/2013.' umiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!! kakak buleh plkn ummi. ummi buleh plkn ummi. lepas tu semua family aku serbu aku cakap,'yo lo kak? hahahahaha STAM laluh'  OMG serious sangat sangat tidak percayaa! rasa macam bummm atas muka aku.

semua kawan aku tak terpilih! so why me why me why me? adlin tak terpilih, fina tak, kenapa akuuuuuuuuuuuuu? kenapa aku? aku rasa dah nak meroyan pun ada bila tahu pasal nih.

aku tak nak tahu tak rosmah? aku tak nak! kenapa aku? aku tak nak pergi plkn, aku nak masuk kex.

so, kalau ditakdirkan PLKN, OMG aku tak nak pergi! fullstop. better aku masuk STAM. stam? oMG memang sangat ohsem kalau aku masuk stam. ohsem! tersangat ohsem! terlalu ohsem tahu takkkk?????

so, PLKN pun aku tak nak STAM pun tak nak. so aku hanya terfikir satu cara. hewhew. aku nak buat yang terbaik trial nanti. aku nak apply utp. even aku tak nak jadi engineering, tapi ahhh lupakan cita cita buat sementara. lepaskan diri dari plkn dulu. jadi kan kan, kalau lah aku terpilih masuk UTP, so aku tak payah pergi lah PLKN. muahahahha~ brilliant tak? hikhok ^^ -dah blur sangat cari jalan.

haaaa, tak pun buat surat doktor. aku kan sakit kulit allergic - biar sekarang dah takda pun, mesti terlepas kan kan? haaa brilliant jugak cara tuh.

haaa, tak pun aku masuk je PLKN. muahahahahhaha. bukan brilliant tu, tapi mautt! haha

sepupu aku ada suggest, dia cakap macaM ni kat dalam fb, 'ginih2,ore lain nk lari wt sebab nk masuk stam,mg wt la sbb nk nikoh..ari 2 kno molek nga tarikh sanding mg..phtu mg letok plop nm0 aku sbgai pngapit..tobat lepah..haha' memang brilliant nak mati ah kan kan? hahahhaha --'

PLKN sekarang menyerabutkan otak aku. mungkin ada orang fikir,'eleeh dia ni kepoh je. PLKN je pun. pergi je lah.' eh! masalahnya aku tak nak pegi sebab tu la aku kepoh. faham?

dah la semua kawan tak leh. imeee pun tokleh. yayayayayya~ mungkin aku insan yang bertuah. 

so guys, jangan pelik tahu tahu kalau aku pergi PLKN, dan aku terror KAWAD. hahahha ^^

aku chiow! malas fikir plkn. nak tido nak tido nak tido. nak menangisssssss! >.<

2 oh ye ?:

نيك محمد عاطف said...

http://aatif96.blogspot.com/2012/07/plkn-info-that-evryone-should-know.html

aku oun kena gak...crita kamu sama mcm aku punya crita tpi x lah smpai menjerit-jerit...aku cool ja..ok pun ANTI-PLKN...

Adiebah Khailani said...

cyesly akak *eh.rs tue plak.ok chill.sempoi ok . aku pun pnah rasa apa ko rasa..ada org cabar aku,aku yg mati2 xnk pegi ni,sng2 g packing baju g plkn..
Bila sampai sana,mula2 rasa cam tamrin tawu! tamrin lek ag 3 hari..ni 3 bulan der..ak msuk penjara~huwaa.Pastu bila dah carry on wat donno..last2 ko akan rasa best.frankly speaking,memang best and xkn dpt kat lua!
Aku pon dlu verangan nk msuk KEX tapi pegi jugak plkn.nah.dpt pglmn sgt2 berharga.
Aktiviti dye bez siot.Pecayelah...
Nway,focus study luh.jgn pkir bnda yg x tawu ke mana lagi okay.
Good luck exam! -from your Sc1 senior.