Thursday, December 23, 2010

hari debaran :)


aku nak cite pasal hari ni nih :) mesti post nih panjanglebar. so, kalo rase tak larat nak bace, tak payah bace oke ;) aku tulis post nih pun sebab tak nak feel yang aku rase hari nih, hilanggg. *jari jemari excites na tulis

pagi tadi, tak lena aku tido tawu? takut dengan result! pkul 5 lebih lagi aku bangunn dann solat (: *bajett baik. lepas tuh, hajat-nye na sambung tido balik. ye la. tak lena aku tido semalam :) breakfast aku tak makan. tak lalu la weii. tengah jantung inwards outwards nih, hadee hati mawu makan. perut tak terima!

dalam pukul 9 tuh aku tak mandi agihh. layan high school musical 2 :) mase tuh, result da tak fikir. aku syokk tengok HSM2 even da tengok ber-kalikali. dalam pukul 11 lebihh tuh, kak la telefon ummi nak tanye result aku. dan kak la cakap saingan aku-madihah dapat 8a. ummi aku kuar dari bilik dan cari aku. 'kakak! madihah buleh 8a doh' *sambil menangis* ummi aku nih kalo orang lain dapat full result, mesti die nangis. belom anak die lagi kan? baru stat aku ber-debar! dalam fikiran aku time tuh, 'ime ime ime? bules rapo?' ime tu saingan aku jugakk :)

iwe kalut suruh aku mandi. *die yang ter-lebih excited senanye* aku pun mandi la. hati berdetak dengan kencang mase tuh! tak mampu na ber-diri. mandi basah tak basah sajaa. lepas mandi, aku siapsiap. dan dalam pukul 12 baru aku ber-tolak pegi sekolah.



ber-tolak dari rumah ;)

dalam kereta tuh, chik aku kol. die cakap ime dapat 8a! ohh gilerr. aku aku aku? dapat berape laa eyh. ber-dupdap gaban bergaban gaban lahh time nih =.=' ummi pun ajak chik pegi tengok result aku plakk. dan chik setuju ;)

sampai kat sekolah, aku tengok semua manusia yang ber-gelar pelajar ber-tudung labuh! aku? HAHA aku bukan baikk kan. so, tudung bawal sajaaa lah :) cuakk jugak aku rase. kotkot aku sorang je pakai tudung bawal. masukk je pintu pagar, habiss sejuk sejik badan aku. jumpe la chik aku yang tunggu dekat nan asrama tuh. aku tengok ime cooll saja. ye la. dah dapat 8a kan? buatt hape bimbang lagih. aku jek yang tak tawu time tuh.

dewan tak de yang masuk lagi. so, kami tak berani nak masuk. aku dan yang lain tunggu kat kantin. aku duduk. ta boleh berdiri. takut jatuh. sebab ta makan dari pagi && ber-debar. pastu, kawan aku, kuya && mia pun datang kat aku. aku blurr agih time tuh. so, ta de hapee yang kami bualkan. im sorry =.='

aku tengok orang da stat masuk dewan. aku pun hapee lagih. cepatcepat aku masuk. dan aku dalam tempat alik kanan, empat dari depan. memang nampak satu per-satu lahh kat depan tuh. mulemule tak de orang sangat la dalam dewan tuh. lame selepas tuh, penuhh! mimi lapar. iwe && ime pun kuar lah beli benda. dan beli macamacam lahh.


dalam pukul 1 belom tahu result! imagine imagine. memang sah sah la budak pmr ter-ketarketar kan? nasibb baikk aku tak bawak hp. kalo ta, ohh stress nak mamposs! baba && che chik && mia dan yang lainlain selalu call no ummi. no ummi tuh aku pegang ;) mase tuh, aku sorangg je yang tak tawu result agi nih.

cikgu cikgi masuk kuar masuk kuar. aku rase nak sepaksepak! buat kenalim sajaa ;) tepat pukul 1.30 tuh, cikgu rohana bagi speech serba sedikit. pastu mudir plakk yang kasi speech. HAHA ;) mesti pelik pekes aku gelak kan. ginih, selalunya, kalau mudir kasi speech, semua orang cakap 'olohhh mudir plok doh. doh la slowslow kecek. ngatukngatuk'. tapi hari ni tak! masuk je mudir dalam dewan. teros students ber-sorak sorak. HAHA ;) mudir kasi tahu la yang mmp meningkat *sambil kasi thumb up*. die bagitawu tahun lepas 88 orang yang dapat 9a. tapi tahun nih meningkat jadikk 109. dan peratus pun naik. dari 97.08% naik jadikk 99%. *bijak kan tahun kami?* HAHA.

lepas mudir bagi speech, naik lah cikgu ruhaiza tuh umum satu per-satu name budak 9a. satu satu die sebut. mase tuh, nak ter-cabot jantung aku! dengan call dari sedara lah dan macamacam lagi lahh. aku nangis perggghhh lahh! tak leyh kawal langsung!



mulemule die sebut, blablablaa. dan sampai giliran kawan aku. 'nur iffah nadzirah' tapi aku tak pelikk langsung pun. sebab budak imtiyaz tuhh. tak kan tak dapat kan? cikgu sebut name dini. tepukan gemuruh yang dini terima. pekes ye? sebab dini tuhh top student sekolah aku. markah 95 keatas. superb kann?

lepas tuh, cikgu rohaiza sebut 'nur azimatul fitrina'. zappp. jantung aku kencang dan kencang. ana dapat 3a trial. dan aku dapat 6a trial. aku takut aku ta kleyh dapat. memang prgghh lahh tado ;) aku tunggu jugakk die sebut 'nur fatma alia && nur farahain'. tapi tak de. dan aku lihat mereka menangis. aku pun hape lagi. menangis jugakk lahh!

exceli, cikgu sebut ikut kelas. habiss kelas 3p2, teros 3e1. dalam hati aku 'xkei la kelas 3p3 tak dok sore pun dapat 9a'. huwaaa~ ter-hambur lah air mata aku =.=' aku dah give up! memang give up. tak ber-harap dah. aku pun nak tido atas bahu ummi. lepas tuh, cube teka? cikgu rohaiza pun sebut 'tengku ilya amalina'. ter-kezot akuu! tegak jadi badan aku. wahhh! gempakk mekyaa. lepas tuh, tepat 2.14pm, cikgu panggil 'SHAHIRA SHUHADA MOHAMMED JAILANI'.huwaaaaa. ummi aku peluk aku. aku memang nangis giler arhh time tuh! *ter-bayang-bayang-* aku pun pegi la dekat pentas tu kan. aku tunggu kuya naik duluh. sebab cikgu sebut name die dulu kan? die pun amik lah slip tuh. dan aku pun amik ;) *happyyyyyyyyyyy
lepas aku turun dari pentas tuh, aku pegi kat ummi.

aku pelukk ummi! aku nangis macam orang histeria tawu? sampai mudir pun tengokk. ngee ;) tapi lantakk lah! aku peluk peluk ummi. nangis macam tak nak berhenti. semua orang tengokk. tak silap aku. aku je yang nangis gituu. orang lain cool sajaa. sebab tu lah mudir tengok.


tenang sikit. aku pun amik hp dan call baba aku. 'baba! kakak dapat 9a' baba 'gapo?' 'kakak dapat 9a' aku sebakk giler time nih. baba aku suko. aku aku sudah happykan makbapak aku ;) cukup lah bagi aku. aku pun kasi ummi tepom tuh. ummi pun cakap ng baba. aku da tak boleh cakap dah time tuh.

dan yang paling aku ter-haru. aku dok layan nangis aku nan umi nih. tetibe ummi 'kak! tengok abe tuh' aku pun tengok! HAHA ;) iwe nangis la weyh. ter-haru aku! rugii tak snap tawu? bukan senang nak tengok adik aku nangis. 'abe. bakpo mu jerit?' 'aku jerit lah tengok mu ng umi jerit. nati nih aku nok belajar molek jugok lah. aku nok jadi po mu'. wahhh! aku rase bertuahh sangatsangat. dalam mase aku nak happykan adik aku, tanpa aku sangke aku jugakk jadi pemangkin semangat adik aku.

lepas siapp panggil budakbudak 9a. budak yang lain ambik slip dekat cikgu kelas. mase tuh aku tengok ramai yang nangis. aku happy sangatsangat. aku tengok fatma ain. aku kesian sebab mereka sahabat aku yang baikk! spm ade lagi fatma ain. jangan sedih sangat. dan aku jugakk tengok ipa nangis giler! aku tawu. mesti sedih sangatsangat kan? aku pun pujuk. exceli aku tak pandai na pujuk. tapi aku try =.='

kuya aku mia hajar - 9A
ned - 8A
suha waji - 7A
dan yang lainlain

aku peluk mia. aku peluk kuya. aku peluk hajar. kami tahu ape yang kami sedang rase! yeahh. kami ter-amatamat happy. pastu, ustaz malik suh semua budak 9a naik pentas tuk amik gambar. aku pun semangat na pegi la kan ;) aku tak sangka sungguh!

tapi yang sengal-nye, orang lain dok snap atas pentas. tapi aku kuya hajar ana dok luah-kan perasaan happy atas pentas. sorry cameraman. kami tak cantik. so ta layak :) HAHA

lepas siap tuh, na balikk.


ummi chik rancang mawu rai-kan aku dengan ime kat chengmai. tapi tutup, pegi la kat cikgu ;) woii! best tawu makan kat situhh. ikan kelii beb! aku nih memang pantang tengok ikan keli. pantang TENGOKK! mestii ngapp. HAHA ;) banyak giler aku makan. di-campur aku tak breakfast kan. kat situ, aku jumpe satianathan, jurulatih kelantan.

aku tingat kat kawan aku. semalam die mitak aku sent msg kat die bile tawu result. so, aku meseg la kat someone tu kan. die rep aku rep. sampai lahh bosan. *gune hp ummi lahh. kirenye die la first person yang aku cakap antara kawankawan aku selain maahad perempuan nih. aku nak meseg kat orang lain duluh. tapi tak ingat no. so? gituu je lahh.




lepas tu balik. balik je. teros aku terkam lappy aku! HAHA. gembira la kate kan kan? mesti la bukak. cube kalo ta dapat full, jangan harap aku bukak. lepas tuh, aku tengok hp aku. fuyyyyyyooooo! ramai giler sent meseg. HAHA. banyakbanyak msg, aku just reply msg syauqi mimi amir izham fisya dan kawankawan lain yang rapat dengan aku.

tengah aku tengok bukan diriku. baba aku panggil aku. aku pun pegi la. baba aku tanye aku pelajar yang no berapa. aku pun terangkan lahh kat baba aku satu per-satu. dan dan. dan hape? dan die peluk aku dan aku peluk baba dan cium pipi baba! ter-gamam weyhh! jarang sangatsangat aku peluk cium pipi baba. ohh. sekali lagi nak menitis air mata aku. tapi aku tahan laa kan.

aku nak sangatsangat pegi melaka cuti nih. aku asyik ter-perap dalam rumahh je cuti nih. ta pegi jalan manemane pun. paling jauh aku pegi, kbmall tesco. kesian kat aku kan? aku harap baba aku bawak pegi melaka next week ;)

gituu je la kot yang boleh aku kongsi. aku sangatsangat happy lahh!

esok, aku nak pegi kbmall nan family aku. na main bowling. tak kisahh la ta strike pun. aku bukannye pandai sangat pun. aku pandai balingbaling sajaaaa. yang penting, enjoy :)

2 oh ye ?:

AMALIN SHAHIDA said...

woot woot, straight A's tuu. congrats yawww!
:)

TRIPLE S ♥ said...

tenkayu sis (: