Saturday, March 12, 2011

handphone aku sengal !

سْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

ASSALAMUALAIKUM ?

ari ni aku nak citer sikit fasal hp aku yang sengall tuh ;) aii. memang nak kena hempuk dengan aku lahh hp tuh. first, aku beli hp G705 tu 2 tahun lepas. dekatdekat nak raye puasa. mase tu aku beli senyapsenyap. parents aku tak tahuu langsung sebab aku guna duit sendiri. letihhh jugak lahh kot nak guna hp depan parents aku nih. kena senyap senyap, buat silent biar tak bunyi. hihi


tapi tapi, yang aku geram bila hp dan simcard aku kingkong mase esok tu raya. eh faham tak? hihi. duadua tu kingkong mase 30syaaban. imagine la, malam tu mesti la nak gayut-gayut nan kengkawan kan? aisehhh tetiba hp buadd hal. simcard pun kena reject. bangang laa wei -.-' malam raya tuh, air mata aku nih tak payah nak cakap lahh. lebat gila air mata aku turun. alaa, tu dulu. mase tu memang tak leh nak berenggang langsung nan hp. tapi sekarang? kalo bukan pasal takut jadi gane-gane, tak de hp pun tak pe lah! *bajett ;) eh eh betul-lah aku cakap. aku tak minat layan hp nihh.

sekarang? hp tu buadd hal lagi. asyik asyik INACTIVE SIM. sape tak bangang weiiii? syoksyok aku tengah gayut, tibetibe inactivesim. dah lah nak bace msg pun payah. kalo cepat sikit taip, teross inactive. hai masalah masalah. so, aku decided nak beli hp baru. hihi. ade cadangan tak?

tadi, k.mira mai rumah aku. die kenenkan aku nan nokia c3. cantik la jugakk weii. macam blueberry ke blackberry tuh. hihi aku tak tahu sangat halhal tefon nih. k.mira punye wane hitam. dan dan die syorkan aku beli wane ? *errr malu sehh beli wane pinkkkkkkk. HAHA nampak macam girly gituu. eh eh muka aku nampak macam girly menggirly ke? for sure jawapan anda TIDAK kan kan? HAHA

harga nokia c3 nih nak kate murah, tak de lah murah sangat. nak kate mahal, tak de lah mahal sangattttt. eh eh bajet kaya aku. tapi aku nak guna duit aku sendiri lahh kot beli benda nihh. baru aku jage baikbaik kan? ye laaa. duit hasil ikat perut tuhh. tak kan tak jage nan baik kot, kan? same macam novel jugakk. aku jage sungguhsungguh novel yang aku beli dengan duit aku. sayang weiii. tak silap aku dah nak dekat 3000 duit aku terbang fasal novel :/


insyaallah selasa nih kalo tak de aral, nak beli nokia c3 nihh :) aku akan guna duit yang tak jadi nak simpan dalam bank baru nih. dan aku rase nak beli wane hitamm lahh kot.

6 oh ye ?:

mR. sMiLe said...

g705 tu ok hape... smart + stylo

Amalina said...

C3 smart jugak. Lina semestinya beli wane pink, hehe(: Tp, tgh tggu abah beli Iphone 4;p

Tengku Ilya Amalina said...

mak aih!
bakpo x beli public phone laluh
leyh aq share.
hahahaha

TRIPLE S ♥ said...

mr smile : eh awak ni suke senyum eh eh? good good ;) THUMBS UP ! err. stylo ke? rase mcm pelik. sbb bntuk dia mmg empat segi teross.

TRIPLE S ♥ said...

lina : wane pink ? HAHA girly gilaa! tak padan langsung dengan ira yang serba ganas nih. hihi. nak beli iphone? ceeh ceeh kaya gila nih ;)

TRIPLE S ♥ said...

kuya : aku nok beli doh bena. tp gak xdok diskaun, mahal lajok. so, xjadi r. lgpn klu aku beli, sie jugok. mugo nati klu ore nok guno, xdok nyo beli kat ku. haha