Wednesday, March 23, 2011

take the chance when you still have the choice

سْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

ASSALAMUALAIKUM :)


result? aku dah dapat 21 subjek daripada 23 subjek. dan aku agak berpuas hati lahh kot dengan result aku tuh. aku tak bijak pun, dan aku jugak tak geniusss pun. eh bukan ke sama bijak dengan geniuss? * 

aku tak kisah pun dapat berape sekalipun. aku dah cuba buat yang habiss baik kan? kalo dah itu yang aku dapat, aku terima dengan seadanya. dah tu je usaha aku, jadi tu lah yang aku dapat dengan usaha aku tuh kan? adil lah kan? aku kasi usaha sikit, markah pun kasi aku sikit :) 

aku tak tahu nak tulis ape sebab memang aku redha sebaikk mungkin dengan result yang aku dapat tu. even aku dapat 14A je, aku terima lahh dengan redha. entahh, memang sikit pun aku tak terkilan dengan ape yang aku dapat. sebab ape yang aku target, tercapai. alhamdulillah. dan arab? aku tak sangka pun aku akan dapat A gituu even tak lahh hebaddd sangat sebab usaha aku pun tak de la hebadd sangat. hihi :)

aku bersyukur dengan result aku. alhamdulillah :) especially for academic subject. addmath, chemistry, biology, history, physic, mathmode, psi, pqs,  I LOVE YOU SO MUCH ! terima kasih sebab terima cinta saya yang tak se-syahdu orang lain nih. terima kasih sebab sayang saya sepenuh hati. saya akan cuba menyayangimu lagi. selamanyaaaaa :) *ceh cehh macam bagitahu kat pakwemakwe aku rase. hihi 

untuk subjek arab, hihi. seperti biase lahh kan. aku KO sikit bab arab arab nih even baba aku pensyarah arab *terasa kerdil. selalu orang bandingkan diri aku dengan baba aku. aku rase macam grrrrr sikit --' tapi entah kenape langsung tak terkesan dalam hati aku untuk mencuba. kecuali mase pmr dulu. tapi, insyaallah aku akan teruss mencuba. *sahabatku, perli-lah aku pasal arab. provok aku pasal arab. kasi semangat sikit kat aku nih ;'( alaa, kalo kau kau provok pun, aku tak kisah dan takkan ambik kisah punnnnn HAHA 


DENGAN BANGGA AKU CAKAP AKU HAMPIR FAILLLLL ADAB NUSUS. hihi
i just got only and only 46 for this subjectttt yawww. *bijak kan bijak kan?
siyes, mase aku tahuu aku dapat 46, aku tak kisah ape ape sebab aku target fail dan alhamdulillah lulus. tapi bile aku tengok kawan kawan aku tinggi tinggi, aku rase down sekejap. yee sekejap je pun. tak sampai 1minit. lepas tu 'ahhhh caro apo aku ko arab. loh mu lahh bules rapo pun' HAHA banganggg --' 

bagi aku dan prinsip aku, bersyukurlah dengan ape yang kamu dapat. mungkin ade hikmah disebalik tu. andai kegagalan yang kamu miliki pada hari ini, insyaallah kegagalan tidak akan menjadi milikmu kelak. setiap orang ade kelebihan. dan setiap orang jugak ade kelemahan. bukan semua-nya perfect. nobody is perfect! mungkin kelebihan diaorang sekarang ni hebatt, dan tak mustahil kelebihan kita mungkin di esok hari lebih hebatt. bagi aku, jangan terlalu menggagumi orang lain. kagumlah dengan diri kita. *apee, ingat kita tak hebat ke? salah andai kita fikir kita tak hebat. kita hebat senanye, cuba kita tak tahu mana kehebatan kita. 

bila dapat result, bersyukurlah. dan kalau nak menangis sekalipun, menangislah. tapi biarlah berpada pada. ambillah satu masa untuk menangis dan menangislah sepuas hati. dan jangan menangis sia sia, pastikan esok hari kita bangun dengan keazaman yang tinggi. AKU PASTI BOLEHH BUATTTT! yupp, kita pasti boleh buat ape yang kita nak. yang paling penting, USAHA

tak de benda dahh nak cakap. last sekali aku nak cakap. bile kita dapat result, muhasabah lahh diri kita. tanye diri dimana kelemahan diri dan cube perbetulkan. dan dan pernah ke terdetik di hati kita bile kita dapat kejayaan, kita bersyukur? ingatt, andai allah cakap 'kun fayakun' pasti semuanya terjadi. kita takkan berjaya tanpa izin allah. bersyukurlah dengan rezeki yang DIA limpahkan untuk kita. 

bagi yang tidak berjaya, bersyukurlahh dengan ape yang kamu perolehi. pastii kejayaan akan menjadi milikmu suatu hari nanti :) insyaallah. muhasabahkan diri dan buatt yang habis baik. sekali gagal, bukan bermakna gagal selamanya!  take the chance when you still have the choice.


BE A GRATEFUL PERSON !


4 oh ye ?:

Amalina said...

Omg, 14A? Tabik sama IRA:) Lina punye result, erghhh, sedihnyoooo!:(

Anonymous said...

eyt..congrats larh..14A ok ape:)
and tak lupe jgk congrats for add math 100..
tabik kamoo:D

TRIPLE S ♥ said...

lina : takpe. nanti buat yang lagi baik. yg penting, try your best! usaha is the most important :)

TRIPLE S ♥ said...

hamba allah yang tak dikenali : wc :) bagi sy, 14a dah cukup bijak lah kot sebab selama nih ? hihi. memang sejak azali budak tak pandai :/