Wednesday, June 01, 2011

سْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

assalamualaikum 


ummi memang kasi aku jelesss ;'( cettt. siap 'kak ummi duk kat london bridge nih' 'kak ummi nok gi dublin nih' phewww~ memang bikin hati aku lelesss gilaa. 


tak pe tak pe nanti aku besar, insyaallah bila dah pegang duit sendirik, nak jugak aku pegi oversea kan. nak harap duit ummi baba? hareemmm. sebab baba cakap 'kalu nok gi luar negaro, guno duit diri deh. kalu po nok gi dalei malaysia tu boleh la baba wak gi'. see? alaa~ tak kisah pun exceli. bagus jugak tu sebab tak manjakan anak anak kan? * baik je aku dengar. dalam hati ?


woot woot sejak ummi aku tak de nih, hubungan aku dengan adik adik rapattt <3 haha. yana? kalu aku panggil je mesti datang kat aku even aku selalu jerkahh :) mimi? memang lahh manja minah nih. malam malam, kak nok tido dengei kakak. kakak berus gigi doh ko? and so on. * aku rase mak orang pun dah ade nih.


aku memang pantang orang panggil aku 'mak orang'. heyyy tua sangat ke muka aku nih? tapi takpe lahh. muda muda pun dah ade gelaran 'mak orang'. mungkin sebab terserlah ciri ciri keibuan di muka aku kott. cehhh haha






topik lain :


cuti nih 3 orang cousin aku nak kawenn. abe apih kak wani && abe yus :) semoga berbahagia dengan insan yang tersayang.


malam ni abe apih dah nak kawin. ohhemmgee aku rase berpeluh abe apih nak shake hand dengan tuk kadi malam nih. hihi


dannnn terbukak la page ummi aku dan terbaca lah komen nih ,



anak dara disitu merujuk kat aku la. takkan aku ni anak teruna pulak kan even aku tahu nak persis anak teruna. kihkihkih 


memang bila aku bace, phewww nak terguling guling aku rase. bukan setakat terguling, tergolekk pun bolehh.


kelantan punya bahasa :


ummi, kihkih. kakak tok sei nikoh mudo mudo macei ummi. nok balas jaso ummi dulu. jangei bimbei. kakak nok wi dulu gaji mulo mulo kakak kijo ko ummi baba even kakak tahu, gapo sangat la duit tu kalu banding dengei susu, tok tido malei ummi jago kakak kei kei. ummi sokmo oyak olohh ummi toksei eh duit kakak maso kakak kijo. ummi pun ado duit. kakak doa ko ummi baba pun cukup doh. kakak tahu, ummi toksei dalei nok. tapi gano gano pun kakak nok wi. insyaallah, kakak takkei putuh putuh doa ko ummi dengei baba. lepas kakak stabil kijo, baru la nok nikoh. * oke stat sudah menggeletis. kakak nok balas jaso ummi baba dulu. nok study molek molek. kakak tengok bersungguhei bena ummi nok suh kakak jadi farmasis. kakak study molek molek biar jadi farmasis. insyaallah.


ummi, kalu dapat tok laki gini takpo doh. sejukkkk mato ngelih. kihkih



tapi toksei la nyanyi nyanyi nih. nok hok molek molek sikit. cumo cumo nok sesemak gini. auwww~ kihkih.


ok dah stat aku mengarut. baik aku blahh. salam ~








TAKE CARE UMMI DISANA. JANGEI LUPO ANOK HOK DOK KAT MALAYSIA NIH :)

p.s : hye june goodbye may. 


bila june menjelma maka sikit je lagi birthday aku nak tunjuk muka.



2 oh ye ?:

Amalina said...

Ahaha, bahasa kelate pun Lina faham xD Your parents pg London ea? Bapak best!

TRIPLE S ♥ said...

kalau lina tak faham, dah sah sah bukan kelantan asli. hmm, yup. ummi pegi london ;'( ohh rinduuuu