Wednesday, June 15, 2011

RESULT MID-YEAR

سْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم


ASSALAMUALAIKUM :) 


Never stop dreaming your inspired future.
Believing in your dreams is only the first step,
but unless you have a dream that you believe in,
you are leaving your future to random chance.

* sedihh bile tengok result : (


heyyahhh! exam mid year pun dah hampir sebulan habis. jadi minggu ni bertungkus lumus aku nak tahu result exam mid year :)

so far, memangg bad lahh. * selalu-nya mesti so far, not bad la * tapi exam kali ni aku rase nak nyanyi lagu down down down banyak banyakk. aishh -.-'


memangg malu sangat sangat bile dapat tahu result! how shame i am. woo rase nak tutup muka aku yang dah tebal lapanpulohinci nih O.o


aku citer pasal subjek espeeem je lah ye. tak hingin aku nak cemarkan diari laman internet aku dengan subjek yang menjatuhkan maruah aku. err -.-' tapi, aku story la jugak serba sedikit :)


sekarang ni baru dapat 15 subjek daripada 23 subjek. and my result ? HAHA terokkkk gila gila weii. 


dari 15 subjek tu, aku dah dapat tahu 10 subjek espeem. hanya BI je yang aku tak tahu lagi. * BI aku target B lah kot.


mula mula tu, ya allah markah aku. hampehh nak mampuss aku tengok. pastu, semalam bukak efbee dan tengok status kak arina. usha usha dia punya blog. lepas tu, tertanya-tanya la A- tu nombor kepala hapee and then i ask her. kak arina cakap, kepala tujuh tu lahh yang A-. serious aku baru tahu yang 70-79 ni A- bagi upper form :)


ni pangkat tuk upper form ;


A+ : 90 - 100
A : 80 - 89
A- : 70 - 79
B+ : 65 - 69
B : 60 - 64
C+ : 55 - 59
C : 50 - 54
D : 45 - 49
E : 40 - 44
G : 0 - 39

credit to kak arina for telling me this infomation !


alhamdulillah lahh bolehh la jugak slow slow aku dapat even tak dapat straight A pun. 

mula mula dapat tu, tipuuuu sangat sangat la andai aku tak kecewa langsung dengan result aku yang memanggg ' ngetop ' habiss tu kan. tapi takpe lah. aku terima -.-'

untuk subjek math, aku rase grrrrr gila gila. sebab aku tak buat step by step, aku hilanggg banyak sangat sangat markah. rase stresss woooo! && addmath, memang aku tak expect langsung aku still dapat A even jatuhh menjunam dari yang lepas sebab aku memang takleh jawab langsung addmath hari tu -.-'

untuk subjek sains, pun grrrr jugakk. esp KIMIA! heyyyyahh aku dah start benci kimia lahhh weii -.-' ehh tak, aku tak benci kimia pun. aku rase kimia dekatttttt dengan hati aku tapi aku still tak boleh nak cover lagi. tapi tak pe lah, at least terlekat di jiwa minda aku tentang medic! fizik, lalalalalalala~ agakk best jugak lah kot. tapi still krengg --' biologi, SUMPAH AKU SAYANG KAU SANGAT SANGAT LAH BIOLOGI! aku rase happy sangat sangat bile dapat markah biologi. ye la, aku tahu la bukan hebatt sangat pun. tapi, dah aku rase nak happy kan, nak buat macamane lagii?

untuk subjek psi pqs, aku rase macam entah ape ape aku study tuk subjek tuh. aku rase lahh kan, kerajaan ni pun ade jugakk bangangg-nye. cuba la piqiaqqq sikit, ade ke patut kena 100% dalam buku text? kena tiru satu satu. kalu takde dalam buku text, dikira salah even jawapan kita tu memang dah tepat. ummi aku cakap, hey pelik pelik la kerajaei pun. bukei nok suruh budok guno dok. ni gak tujuan-nyo nok suh ngapa jah. sedo sengoti. nahh amik kauuu!

untuk subjek bahasa, memang diakui oleh pakar la yang subjek subjek bahasa ni kita takleh nak hafal ke hapee ke. memang sangat susah. dah nama pun susah kan, jadi mane-nye aku boleh target tinggi tinggi. especially arab. arab? kasi aku gelak supaya aku dapat tenangkan jiwa boleh? aku rase dowwnnnnn gila gila. ummi baba! nok tubik koloh maaahhhhhaddddd. toksei belajar arab dohhh. serikk serikkk! cuba la imagine, aku dapat markah palingggg rendah. dan ? entahhh, tak tahu nak cakap! krenggg habis lahh yang penting!


ps : aku memang boleh sikitt kertas objektif. memang taklehh blahh lah. sejak aku darjah 4 lagi memang aku takpernah dapat markah yang tiptop tuk objektif. exam kali nih, memang aku down kat objektif. subjektif, alhamdulillah aku boleh la sikit sikit :) aku lebih suka jawab subjektif dari objektif. 

yang subjek SMU tu, maaf. bile aku dapat result, ohh okei. gitu je respon aku bile dapat tahu result smu. gitu jugak lah respon aku bile result SMU hampir hampir dapat gagal. HAHA cuma quraan je yang lain sikit respon aku. whattt? aku buleh A? tok cayooooo akuuuu! haha. exceli, memangg aku target FAILLL tuk quraan nih. tapi, alhamdulillah ya allah :)

hmmm, oke lahh kot result aku. memangg lahh terokkk habis. tapi bila pikir pikir balik, olohhh baru mulo mulo. dei lagi nok ngambakk nyohh. * ayat per-sedap-kan hati :)




tapi kadang kadang, aku rase bagus jugak lah kot result aku gituuu. at least, aku dapat perbaiki mane silap salah aku kan? ape ape pun, aku tetap bersyukur dalam redha >.<


you have to accept whatever comes and the only important thing is that you meet it with courage and with the best that you have to give.

dari 10A 1B, turun menjunam kepada 7A 1B 2C. i like itttt~ haha 

bahasa melayu : A-
bahasa inggeris : * masihhhh tak tahu lagi -.-'
bahasa arab : C * terror kan kan? i got 51 onlyyy <3 love it. haha
kimia : also C ! 
fizik : A-
biologi : A-
addmath : A
mathmode : A 
sejarah : B+
PQS : A
PSI : A

no A+ in this exam. wuhuuuu~ sebakkk! just forgive yourself for your faults and your mistakes and move on shahira.

tapi, aku janji! aku akan buat yanggg terbaikk tuk exam akhir tahun nanti! aku tak nak kecewa lagii -.-'

Optimism is the faith that leads to achievement. Nothing can be done without hope and confidence.


p.s : aku tak pernah salahkan ' kejadian ' tu. aku tak pernah rase ' kejadian ' tu yang menyebabkan result aku jatuh. aku tahu mase exam baru nih, memang aku stress sangat sangat sebab ' kejadian ' tu sampai aku langsung tak study sepanjang 2 minggu berturut-turut. tapi, AKU TAK PERNAH SALAHKAN KEJADIAN TU. kejadian tu cukup memberi impakk kepada hidup aku lah! dekat sekolah pun, boleh masih lagi terngiang-ngiang kejadian tuh ;'( terima kasihh atas segala-galanya, kejadian 7 may :' (


It is never too late to be what you might have been !





Don't be afraid to give your best to what seemingly are small jobs.  Every time you conquer one it makes you that much stronger.  If you do the little jobs well, the big ones will tend to take care of themselves.


2 oh ye ?:

Amalina said...

Ya Allah, pandainya dia. Add Math dapat A tu. Mesti byk buat latihan kan? *Pss, comel awok :)

TRIPLE S ♥ said...

addmath? grrrr -.-' agakkk krengg. HAHA