Friday, August 19, 2011

please girl, dont cry over someone who wont cry over you

سْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 


assalamualaikum.


sekarang ni siang malam pagi onlineee. macam haremmm je aku ni --' tambah tolak pulak bulan ni bulan trial, adehh macam haprakk gitu aku masih online :) tapi takpe lah kan? insyaallah aku akan buat yang terbaik even aku selalu online * innoncent!


sekarang ni, berlambak dalam home facebook aku pasal couple! COUPLE ok bebeh :)


aku takda hal pun andai kauorang nak couple sekalipun, tapi tak perlu lah tiap kali kau hapdett facebook kau cakap kau rindu dia, kau cinta segala mati dia, and whatsoever lahh!




tak perlu la kau nak bagitahu kat seluruh dunia yang dia milik kau. tak perlu ok? private la sikittt brader sister! tak malu ke?


mase couple, perghhhhh~ memang bahagia habiss lah! merajuk sikit, cepat cepat pasangan pujuk. malam malam kena dengar suara, kalau tak, takleh tidur. nak pegi mana mana, kena cakap. kalau tak cakap nanti, gaduh besar. hareemmmmmm, haprakkkk semua tuh!


selepas clash, ya allah. punyalah! habis segala benda yang diungkit. lupa dah segala kenangan manis masa bercinta dulu, mase tengah 'bermadu kasih' dulu. pelikkkk gila bile aku tengok, masa couple, ya allah manisnyaaa! sampai jeles aku tengok. tapi bila clash, ya allah, gilaaa nya, memang tak jeles langsung aku tengok. haha




never regret something you once did because at the time it was what you wanted !


contoh status status yang berjaya 'meruntukan' hati aku ;


you, kenapa you buat i macam ni? you tahu tak i sayang you sangat2? 


bie, dulu bie cakap bie akan sayangkan baby buat selamanya. tapi nape bie tinggal baby? baby rindu bie.


i hate you! but i still love you.


and the list goesssssssssssss onnnnnn !




part you i tu aku bolehh go onn lagi lah. tapi bila masuk bie baby ni, euwwwwwwww. tolong sikit ya! geli aku bace. pastu, mama papa! kahkahkahaka~ lawakk doe!


kau tahu tak, bila kau gelarkan bf/gf kau tu papa/mama tu, haram disisi islam tahuuu! kau telah samakan darjat mereka dengan parents kau yang besarkan kau sampai kau besar ni tahu. sanggup kau samakan mereka? #sumber dari cikgu kimia kami.


common lah girl! tak perlu bazirkan air mata pasal bf. takda faedahnya pun.


mesti ada orang cakap, heyyy kepoh la minah ni nih. macam lah kau tak pernah nangis pasal laki. haha, yeahh! aku ngaku, memang sangat pernah la aku nangis pasal laki. weeeeeehaaa~


tapi tu semua dulu! dulu, ok? bagi aku, bila putus cinta, tak perlu lah kot nak kecewa sampai takda selera nak makan, mandi pun tak basah, tidur pun tak lena. apekehall semua tuh? perlu ke? buat apa kau diri hati kau sendiri semata mata kerana sorang laki? bukan ke ada berjuta lagi kumbang kat luar?


statement ni memang paling aku suka, I CANT LIVE WITHOUT YOU. wahh, hebat kau ya. tak boleh hidup tanpa you you lah, habiss, sebelum dia datang dalam hidup kau, boleh pulak kau hidup ya? ke mase dia hadir dalam hidup kau, baru kau hidup? *aku tak pasti semua tu :)


chill lah! buat apa kau nak seksa hidup kau semata mata kerana seorang insan yang belum tentu lagi jadi milik kau? 


buat apa kau nak bazirkan air mata kau pada seseorang yang tak layak untuk ditangisi?


yeahh, aku tahu. air mata senjata wanita. yeahh aku tahu semua tu. tapi, ambillah satu hari untuk kau menangis puas puas, lepaskan semuanya, lepas tu bila kau bangun esok hari, bangkitlah! cari dirimu yang baru. tak perlu kenang kenang yang lepas. ok bebeh ?






tak perlu tunjuk kat dia yang kita nangis. tak perlu tunjuk kelemahan kita. sebab tu semua akan buatkan kita nampak lemah di mata dia dan dia dengan bangga merasakan diri dia hebat. nak ke dia rase gitu? semestinya tak nak lah kan?


sometimes you need to show everyone you're strong so they won't try to hurt you anymore but deep inside you're a fragile soul that's already broken and trying to fix the shattered pieces of yourself.




dan aku tak sokong bagi sapa sapa yang cakap laki semua sama je *even aku pernah cakap*, sebab tak semua laki sama. mungkin yang kau jumpa tu belum benar benar baik.


memang allah sengaja pertemukan kita dengan insan yang salah sebelum dia berikan yang terbaik untuk kita. dia mahu menguji sekuat manakah hati  kita.


dan tak perlu lah jugak jadi playgirl/palyboy sebab nak balas dendam, sakit hati tu semua. ape ke faedah nya? aku tak nampak sebarang faedah pun. nampak dayus, lemah adalah aku tengok. dan nampak murah, mungkin!


jangan jadikan orang lain sebagai tempat kau balas dendam. sebab orang tu akan kecewa bila dia tahu hakikat yang sebenar. cuba kau imagine kalau kau sendiri kat tempat dia, tak ke kau rasa pahit?


hidup ni bagaikan sebuah roda. kadang kadang kita kat atas, kadang kadang kita kat bawah. sekarang ni mungkin kita kat atas dan berkemungkinan jugak ada kat bawah, kan?


bila kita mainkan perasaan orang lain, pasti orang lain pun akan mainkan perasaan kita balik. jadi masa tu, tak payah lah nak histeria macam orang gila sekalipun. terima lah sebagai balasan.


the hardest part of letting go, isnt trying to erase the memories or the person, its when your just about there, your almost back up on your feet and they come back into your life as if nothing happened, that everything is okay and all that time you spent trying to forget, all comes back making it impossible to ever let go.


aku tahu, betapa sakitnya hati, betapa kecewanya hati bila putus cinta. aku tak pernah pandang rendah pada sesiapa yang putus cinta. bagi orang yang tak pernah mengalami, memang diaorang akan pandang rendah. cuba andai mereka alami, pasti mereka pun rasa sesakit tu. jadi, nasihat aku, tak perlu lah nak mengata orang! jangan nampak kelemahan orang lain jee.




kawan. jangan tangisi seseorang yang tak pernah anggap diri kita berharga. percayalah, suatu hari nanti akan hadir seseorang yang sesuai untuk kita.


jodoh, ajal semuanya di tangan allah. tak perlu kita cari :)


now, changes your thoughts and you change you world!






nasihat aku, jangan jadikan diri sebagai hamba kepada percintaan. tak perlu jadi bodoh! pandanglah ke hadapan. mungkin sukar untuk melupakan, tapi anda mestii cuba!







forget what hurt you in the past. but never forget what if taught you.









BE JUST THE WAY YOU ARE! NOT BE JUST THE WAY THEY THINK YOU ARE 



5 oh ye ?:

kaizen said...

geli la bace status kapel2 kat fb tuh....

*mcm komfom kawen...kapel je pon...

saya dewi said...

tiba tiba rasa bersemangat waja baca entry nieyh. yeahhh. kumbang bukan sekoq. moga moga kita bakal memperolehi jodoh yang boleh membimbing kita dunia dan akhirat hendaknya. amin (':

AinsHa=( said...

terbaik.. btoi tu btoi... geliman dgn depa2 ni...

Akmal Khalidah said...

terbaik punya entry ;)


yeahh. nowadays :] bagi diaorang biasa je perkara ni kan :D

Goblogz said...

blajo bagi abis duluuu ..