Thursday, December 01, 2011

hye december

hye december, bye november (:

bila dihitung, aku hanya ada 11 bulan je lagi nak SPM. oh okayyyy. dan insyaallah, aku akan drill betul betul tuk spm 2012 nanti. 

ramai yang mencemuh aku. ramai yang menghina. ramai yang mengeji. but, like i care? dan alhamdulillah ramai yang memuji. bukanlah aku inginkan pujian, tapi lumrah setiap orang inginkan pujian kan? ^^

bila aku tahu result addmath, ya allah bersyukur tak terhingga. aku tak mampu nak ungkap melalui kata kata. terima kasih ya allah.

pagi semalam, aku cakap kat ummi, ummi hari ni kakak dapat result addmath. doa lah kakak deh biar dapat a. sebab kakak tokleh buat hari tu. kakak takut dapat fail :'( 


bila aku tahu result, ya allah aku rasa nak text ummi dan bagitahu. tapi, aku sabar lah sebab ada cikgu kan? jadi, masa balik tu ummi datang amik. aku pun buat muka sedih. aku bagi kertas addmath kat ummi. aku cakap, ummi tengok ah markah addmath. sikit jah dapat. ummi aku agak sedih lah kot? bila dia tengok, kakakkkkkkk~ tahniah tahniah! nampak, terpancar cahaya kegembiraan pada raut wajah ummi (: 

alhamdulillah. dah dua kali dapat gitu markah addmath. alhamdulillah. 

hmm, ramai yang cakap spm tahun ni agak senang. dan tak kurang juga cakap susah. tapi, aku bet moderate. haha (:

bila aku tengok che cik macam nak nangis bila kak sue nangis takleh jawab fizik, aku pun jadi, ya allah! harap harap tahun depan aku boleh buat. untuk ummi (:

jadi, insyaallah cuti ni aku takkan sia sia kan macam angin lalu je. aku nak manfaatkan sepenuhnya. hmm, bukan sepenuhnya jugak lah. aku nak rest jugak kan? 

target cuti ni, aku nak study sepenuh hati kimia. sikit sikit dah beransur okayy. actually, bila aku renung, kimia is easy as abc. cehh, haha serious. cuma kena faham sikit sikit. 

DOING WELL IN THE EXAMINATION IS EASY - sotrue :') and yes, i will make it true! not only the words. 

#result akhir tahun insyaallah dapat minggu depan. aku target tinggi, tapi aku agak tak target sejarah. 

okay sekian.

#tolonglah. aku bukan aneroxia okay?

aku bukanlah insan yang mudah menyerah kalah sebelum bertarung.

1 oh ye ?:

sc said...

chemi terr , caircair laa bab salt nga electrolysis and alloy . grr ~ haha