Tuesday, December 27, 2011

SMU & EXAM LAST YEAR





haha XD langsung tak sangka at last terjejak jugak kaki aku kat bumi MMP hari ni. means - amik result SMU. tak lupa jugak result akhir tahun --.


okayy jangan tanya sebab kecewa. eh? haha serius, kecewa? maaf, aku dah kata semalam aku tak target kan? jadi, tak kecewa langsung pun.


hmm, tadi pukul 8.30 sampai pukul 12.30, aku tusyen kat pakar. lepas tu, umi amik dan terus pegi salamku. lepas tu. pegi sekolah, tanya budak MMP, cakap cikgu tak siap meeting lagi. jadi aku pun chow dari MMP pegi hospital perdana - kak ijah sakit. 


then, dalam pukul 2.30 baru aku pegi MMP balik. okayy sumpah tak berdebar sama sekali! haha. sebab aku tak berharap kan? masa aku naik dewan asma' cikgu tengah umum students imtiyaz. masa tu, NOR DAMIA QASDINA dah. aku pun??? ehhh mia dapat? okayy gilo otok! haha XD


aku pun duduk. just blurrr buat benda bengong dengan ummi. potpetpotpet. yeah, langsung tak berdebar sebab sama sekali aku tak target.


okayy siap lah 61 students imtiyaz. clap hand pleaseee :) weh! hebat tu sapa sapa dapat imtiyaz, 85 above baru dapat mumtaz nyah nyah sekalian. wewitttt hebat! bravo! *clap again*


jadi, students yang tak dapat imtiyaz, kena pegi amik dengan cikgu kelas. aku pun apa lagi? dengan pantas ku berlari! haha XD umi aku pun ada kat sebelah. dah macam students! haha


ada students tengok pelik je kat aku dan ummi. mungkin dia macam tak percaya kot aku dengan ummi aku sekrengggg gitu. budak maahad kan skema dengan ibu bapa? kan kan? XD
aku je yang bukan student maahad :/




mieyah bagi aku result akhir tahun! perghhh debaran start! haha XD (aku lebih cuak nak tahu result akhir tahun dari SMU) terus aku gumpal result tu. huwaaaa takutt den --' ummi aku cakap, weh! bukok lah. ummi tengok doh. straight A eh nyoh. eh bukei. ummi sero ado B lahh sakni ummi tengok. aku pun? arghhh sedo lah ummi nih. wak kenalin ore jah! 


lepas tu, jumpa hajar. kawan yang lain, entah datang ke tak. aku pun tak tahu. nak text kuya, ned, suha, tasnim sebenarnya. tapi handphone tak bawak. hajar tanya aku, mekda! haha. mu buleh berapo weh? aku jawab. haha supo denga mu ah sedo! tokleh imtiyaz. kalu buleh gak, lamo doh aku menyoho atas petas. haha XD


cikgu ramalah pun shahira! ni hok awok nih. aku terus gumpal. haha XD ummi aku sengih. macam arghhh sedoo! at last, aku bukak jugak sebab aku nak sangat sangat tahu result akhir tahun. jadi aku bukak, aku tengokk yeayyyyyyyy! aku peluk ummi kat depan pentas. aku cium, peluk bahu ummi. haha XD im over the moon bebeh! tengok result SMU? ohh ye? okay alhamdulillah. haha :D (macam tu je ekpresi kau?)


naik atas kereta, aku terus cari result math mode, sej, PQS sebab 3 subjek tu je yang aku tak tahu. result PSI silap. sebab masa tu, cikgu dah keluarkan result dah pun. jadi takleh betul balik. tapi, tak pe lah. yang penting kita tahu kan? alhamdulillah. 

alhamdulillah jugak sebab tak silap aku hampir separuh kelas aku dapat straight A exam last year kali ni. #kan aku dah kata, students yang hafal quraan, yang kolot, yang anak tiri ni pun ada jugak otak-nyewww.



okayy cool tak result SMU aku? haha XD memang sungguh aku tak rasa kecewa, menyesal sebab tak study ke apa semua. aku tahu result aku setakat mana, aku tahu usaha aku setakat mana. aku tahu tawakkal aku setakat mana. kan?


adab nusus? olohhh doh aku tinggal tang tang 20 markah, nok mumtaz gano. ni pun mujur aku dapat jayyid jiddan. tengoh tahun pun dapat maqbul. haha XD


muthalaah? padei lah wei! baru ni maqbul! haha.


bi bm? olohhh biaso doh mugo subjek bahaso kei. mu mano panda mekda weh.


aku tak sedih. tapi bila tengok kawan kawan dapat tinggi, terselit rasa malu. tapi? sekejap je rasa malu. sebab aku dah kata jangan kecewa kan? well, im proud of it! really really. 


thank you allah. walau aku tak dapat imtiyaz, aku tak kisah. aku yakin masih ada harapan tuk aku dapat imtiyaz dalam SPM kan? aku yakin ada hikmah tersendiri. mungkin kalau aku dapat imtiyaz tuk SMU, nanti SPM aku rasa aku dah hebat. jadi aku tak struggle kan ya allah? alaaa, ada hikmah tersendiri. 


mungkin aku sering menyalahkan takdir bila aku tak dapat yang aku ingini, tapi bila aku renung balik, baru aku tahu kenapa allah tak beri apa yang ingin. sebab allah telah memberi apa yang sewajarnya, yang terbaik untuk aku tanpa aku sedari.


tak semestinya kalau tak dapat imtiyaz, aku budak bodoh kan?

3 oh ye ?:

Semut Senyum said...

assalamualaikum awak...
mudah-mudahan dipermudahkan segala urusan selepas ini ye.. aminnn

BeloG MTT said...

Wish you best of luck~ :)

PeJuAnG CinTa said...

hahaha subject feberet .adab nusus ! hahaha mase ujian biase aku pon x pernah lulus.. nasib baik SMA aku pass.. haha btw.. aku amik SMA kat pahang mase form4 dulu ... salam kenalan =)