Sunday, June 10, 2012

addmath :)

assalamualaikum :) 


blogggggg, aku tersangat sangat happy!!! aku rasa hidup aku kembali ada sinar. haha :D


kalau perasan, sejak kebelakangan ni aku asyik post pasal addmath, kan kan? haha :') nak dipendekkan cerita, aku dapat result addmath paper 2 hari ni. hakhakhak


mula mula sampai kat sekolah, hati dah start bergedup dengan kencang ! takut nak tahu result addmath :') first, dapat tahu result BIO paper 1 && 3. entah apa apa aku jawab kan? tapi takpelah aku puas hati yang penting.


second, masa nak balik ke kelas dari makmal bio. cikgu suruh amik paper 2 kimia. not bad lah kot :) alhamdulillah.


duduk kejap dalam kelas. lepas tu tengok cikgu addmath masuk. bulat mata aku tengok! haha


mula mula tu aku pelik jugak lah kot sebab tak berdebar. aku pelik sangat sampai aku tanya, 'eh! adrenal gland aku ni punoh ko nih? sapa tokleh nok secrete adrenalin?' hahahahhahahaha :D bila ingat, memangg ngek lah aku sampai boleh fikir gitu.


cikgu pun nak start bagi kertas. sorang sorang dia panggil. mula mula tu, memang ah takut kan? tapi entahlah tak berdebar sangat. mungkin aku redha kotttttttttttttttttttttttt ????????????? 


satu satu kawan aku dapat. mereka dapat around 40 kot. sebelum tu, cikgu cakap soalan midyear baru baru ni soalan yang paling sukar! sapa sapa yang dapat 50 above memang hebat lah. tapi serius, seperti yang aku cakap baru ni kan, memang thriller nak mati soalan !


hanan, suha, hajar, dayah dapat around 40. bila aku tahu suha dapat 40 lebih tu baru start aku berdebar. dalam hati 'suha dapat 40 lebih. tu setaro buleh buat tuh. aku nih? bokalih fail !' suha tu antara budak yang tiptop ahh addmath dalam kelas. selalu kot A+. aku ni cukup cukup makan lah kot dapat :')




tunggu punya tunggu. still cikgu tak panggil nama aku. lepas siap, aku pergi dekat cikgu. cikgu pelikk kot sebab aku pergi. aku pun tanya mana kertas aku. rupa rupanya aku tengok kat nadyaa, nak kira result. terus aku rampas dan cakap biar aku kira sendiri.


renung je kertas. takut nak bukak. bila aku ada semangat sikit, aku pun bukak lah. aku pun kira. bila aku kira, masa sampai 30 lebih, aku stop. sebab aku fikir, 'eh yolo ko aku kiro nih? 30 lebih doh nih.' aku pun tengok cikgu. hanya allah saja yang tahu apa perasaan aku masa tu. takut sangat. takut kecewa. sudahlah aku merasai kecewa, hidup aku gelap. aku tak sanggup lagi nak tahu result aku.


lepas tu aku suruh cikgu kita. aku pun tengok cikgu tulis A - 23. aku pun terkejutttttt gilaa!! haha :) sebab aku ingat aku dapat sekitar belas belas. lepas tu cikgu kira pulak bahagian B, masa tu mata dah start berair sebab takut. cikgu kira kira dan tulis B - 30. markah semua 53. 


ya allah! memang air mata keluar tak henti henti. aku terlalu gembira. terlalu. sebab aku boleh dapat tinggi! haha :'') memang air mata ni menitis dengan lebat lah kat depan kelas tuh. lepas tu cikgu tanya, 'awok expect lebih lagi ko?' aku pun jawab, 'dok cikgu! sayo target fail!' - tak mampu nak berkata lagi sebab dah terlalu gembira! hahaha


aku happy! teramat amat happy. sebab hanya aku tahu keadaan aku dalam dewan peperiksaan masa jawab addmath baru nu. hanya aku tahu, hanya aku yang tahu betapa aku dilema jawab addmath. hanya aku tahu betapa aku target fail! betapa rendahnya target aku. betapa aku rasa hidup aku kosong.


aku ingat lagi bila aku keluar je dewan, aku konyok kertas dan cakap aku tak boleh buat dan terus menangis kat tepi tandas tingkat 2 tu. balik tu pulak, aku cuma nangis. nangissss je terus sampai aku tak study langsung untuk paper seterusnya. imagine ah! masa aku tidur pun air mata aku mengalir. can you imagine me, myself on that time? how suck i am. - merujuk post nih >.<


lepas aku cakap terima kasih kat cikgu dalam air mata masih mahu keluar, aku pun pergi kat tempat. dan ye, menangissss !!!! hahaa kawan kawan aku cakap, 'nih baru midterm. mu jerit po ore gilo doh. nati spm aku toktahu lah mu nih.'


betapa lemahnya aku rasa hanya kerana addmath. lemah sangat aku rasa bila aku tersungkur addmath. mungkin first time aku jatuh tersungkur dalam addmath, subjek favourite aku. sebab tu lah aku agak shocked bila tengok result aku agak tinggi sampai air mata terus keluar bila tahu.


mungkin baru nih, allah nak tegur aku supaya berhati hati bila jawab paper addmath. supaya aku tak menyombongkan diri lagi sebab mana la tahu kot kot one day aku jatuh kan?


bila aku balik, aku cerita result aku kat ummi. ummi aku senyum :) ya allah aku happy sangat. walau fizik aku B+, aku bersyukur sangat sangat sebab baru ni aku memang tak boleh buat langsung. hikhik yang penting, aku puas hati lah result exam aku kali nih.


overall, aku langsung tak expect aku dapat result macam tu. dan aku agak speechless bila aku tahu aku lagi tinggi dari suha sebab suha memang top addmath dan ingat lagi masa lepas exam, dia cakap dia boleh buat addmath.


ya allah, terima kasih ya allah >.<


hidup aku kini kembali bahagia :)




p.s : kelmarin nangis, hari ni pun nangis. esok pun mungkin nangis sebab esok tahu result arab. - mungkin minggu ni hati aku lembut kot. mungkin minggu ni air mata aku terlalu murah kot.

1 oh ye ?:

arisa nazifa said...

Amboiyy dia , syok tak terkata . Hahaha >,<
Relax , calm down . Btw , Congrate , bukan senang tu .