Wednesday, June 13, 2012

happy birthday 13 JUN 2012



HAPPY BIRTHDAY TO YOU, 
HAPPY BIRTHDAY TO YOU, 
HAPPY BIRTHDAY HAPPY BIRTHDAY, 
HAPPY BIRTHDAY TO YOU :')

#aku tak tahu kenapa air mata aku minitis. rasa macam orang bodoh! bodoh sangat sangat. takpe lah. tak perlu harap lagi.


Count your life by smiles, not tears.
Count your age by friends, not years.


i dont know if its just me or it felt like sixteen life is just a passerby. time flies very very very fast nowadays it scares me sometimes. today, im seventeen! oh yeah :) rasa macam dah tua. haha


comelnyaaaa aku masa kecik kecik dulu. hahahahha perasannnn --'
first thing, alhamdulillah sebab dah tujuhbelastahun aku bernafas. pelbagai kenangan indah suka duka yang telah aku alami. having parents like ummi baba, having 'crazy' siblings, thanks ya rabb!




thanks kat sapa sapa yang wish kat aku pagi tadi. yang aku ingat, first person yang wish aku adalah adik aku, iwe. tu pun aku cakap pukul 12 pagi tadi, hari ni birthday kakak. tok sei wish ko semo? mimi sengih sengih mungkin malu nak ucap kot. aku tahu adik adik aku. iwe pulak dengan agekkss malu cakap, happy birthday kakak! sayangg kakak. tergelak, tapi sangat sangat happy. 


yang wish aku pagi tadi :
1. iwan.
2. yana.
3. kak mira.
4. fatma.
5. ummi.
6. iffah.
7. aisyah adibah.
8. syihah.
9. huda.
10. raihan


kat efbee pulak, thanks terima kasih :)




first person wish dalam efbee, tak kenal sangat. 


kak tie - sepupuku sayang, terima kasih kakti! kakak suka bila ada orang wish semoga kakak berjaya dunia akhirat. terselit doa :) kak naz -  best student spm 2011 MMP wooot woott


teacher shams - guru BI aku masa sekolah rendah. dulu, sangat takut dengan teacher ni sebab aku tak pandai BI. so aku pencilkan diri. hoho. kak amalin - kawan sepupu. terima kasih akak comei :)


semuanya kawan kecuali azme. azme ni lah yang banyak bantu aku masa yana masuk ward dulu, masa umi gi umrah mesir dulu. dan dia jugak sangat caring terhdap cousin dia even kasar. hakhakahk. ingat dia cakap, 'kak! mu jangei dok gewe. kalau ado jate wak ngenak ko mu, oyak kat ku! aku gi gocoh.' tersangat prihatin!


fariz - perlu ke nama barak timbul ? pergh spoil! haha. a.ipang - dua pupu? hakhakhak tok reti kito pasal pupu duo pupu woris nih. haha. a.asyraf - thanks a lot! ( comel ko ? hahaha ni nok sero naik atas langit nih hahaha ) kak rina, thank you sangat! suka bila ada orang wish good luck spm.   


thank you thank you thank youuu !
TERIMA KASIH SEMUA. RASA SEBAK RASA TERHARU SANGAT DISAYANGI CEHCEHCEH HAHAHAHA. hanya allah yang mampu balas. # aku suka bila ada orang wish - good luck SPM, semoga berjaya dunia akhirat. semoga blablablala sebab tu tandanya dia doa kita even dia tak perasan pun. gracias !


seriously, aku agak sedih bila antara mereka takda sapa pun yang wish. memang aku rasa langsung tak berharga. tak diingati langsung. aku tak harap hadiah, cuma hanya ucapan happy birthday. haha :)  mungkin aku pun tak pernah ingat birthday mereka. hukum karma lah kot. be positive.


Friends come and go in everyone's life. Along the way you'll meet all sorts of people from every walks of life. Sometimes you befriend them but sometimes it was just a kind of hi-and-bye friends. But a true one is very rare and you can't spot them immediately even when you have all the chemistry in the world. When you do, hold on to them and don't take them for granted.


hari ni jugak dapat result bahasa arab paper 1. aku dapat rendah, tapi aku sangat puas hati. tak kisah la aku jauh 20 mata dengan kawan kawan. aku aku, mereka mereka. kan ?


remember, dont look at the people around you who are doing things and think that they are made of something more than you. they had learn some stuff and they are putting it to use and they probably willing to work really hard for it. but they are not made of anything different than you are. so long as you are willing to work past the time where you feel you had nothing left inside of you. that is perseverance. 

selalunya, tiap tahun aku mesti pakai benda baru masa birthday aku. tahun lepas, aku pakai semua uniform baru pergi kat sekolah. dan tahun ni aku pakai stoking baru pergi sekolah! dan aku berasa yeayyyyy yeayyyy stoking baru stoking baruuuuuu.  hahaha :) * agak agak tahun depan apa lah eh aku pakai benda baru masa birthday?


bila dah sampai birthday aku, tu bermakna dah terbahagi pun tahun 2012. so, maknanya aku telah sia siakan fasa pertama aku selama 6 bulan ni tanpa study. OMG ! haha :) agak menyesal, tapi tak menyesal sangat. sebab aku fikir, buat apa aku menyesal sebab masa aku buat benda tu, tak terdetik pun menyesal, so baru sekarang baru nak menyesal? okay sorry just go on your life lah kan. betul tak betul tak ? haha contoh, alaaaaa menyesal tahap bapak ah aku tak study dulu. okay serius pernah tapi tak sampai 2 minit. sebab buat apa aku menyesal? kalau dah tahu one day aku menyesal, patutnya aku study dari dulu. lagipun, masa aku tak study tu, aku tak terfikir pun pasal spm kan? so let it be gone. wahahahhaha~


God gave a gift to the world when you were born; a person who loves and cares, who sees a person's need and fills it, who encourages and lifts people up, who spends energy on others rather than himself, who touches each life he enters & makes a difference in the world. May the love you have shown to others return to you multiplied.


here, some of my 'dreams' hahaha :

1. to be a better muslimah than i am today and really embraced islam as a way of life.


cute gila budak ni, ada keinginan nak jadi budak ni. cantik, bertudung dan hafizah :)

2. to exercise more and make a habit of eating more healthily.

3. to make the word 'lazy' a non-existant in my dictionary and to work so hard as to make myself proud.

6. and to many more which i cant think of right now.

we can plan but God's the one who decides.

rasa macam best gitu KALAU ada orang cakap how do you expect me to remember your birthday when you never look any older? hahaha aku rasa dalam mimpi aku lah kot sebab muka aku memang nampak tua pun sampai ada orang cakap aku ni bini orang. hgahahaha


bila baca post birthday tahun lepas macam eh ye ke aku tunggu someone wish tahun lepas? OMG haha bodoh gila tak reti malu and so on pun ada. apalah aku tahun lepas. yang tu pun tunggu! macam orang bodoh yang takda kerja asyik duk tengok handphone bunyi ke tak bunyi ke tak. arghhhh stupid! kadang kadang malu dengan diri sendiri apa ke bodohnya sikap aku tahun tahun lepas. tak matured langsung atau perasan matured. --'


yang lepas biar lepas. ambil yang jernih buang yang keruh. kan kan kan? 


agak kecewaaaaaaa bila seseorang yang aku anggap bestfriend tak ingat birthday aku! hahahaha :) takpe weh! aku tahu mu busy. mu tok ingat birthday aku pun takpo sebab mu sokmo oyak mu sayanggg aku. wink wink ^^


last but not least 


TERIMA KASIH YA TUHAN SEBAB MASIH PANJANGKAN UMUR AKU. AKU HARAP AKU DAPAT STRAIGHT A+ SPM NANTI DAN SEMOGA AKU DAN ADIK ADIK AKU BERJAYA DUNIA AKHIRAT MENDAPAT BERKAT DARI ALLAH DAN SEMOGA HIDUP AKU SENTIASA DISAYANGI OLEH MANUSIA YANG BERADA DISEKELILING AKU.


TERIMA KASIH SEBAB HADIRKAN UMMI DALAM HIDUP AKU. UMMI, MANUSIA YANG PALING AKU SAYANG SEPENUH HATI TAKDA SAPA YANG DAPAT TAHU BETAPA AKU MENYINTAINYAAAAA. HAHAHAHA :)


TERIMA KASIH 13 JUN SEBAB AKU DAH BOLEH APPLY LESEN L! HAHAHA. AKU TAK SABAR SABAR NAK DRIVE LEPAS TU NAK RACE! WAHAHAHHAHA. 


TERIMA KASIH.



You're not getting older, you're getting better.
 

1 oh ye ?: