Saturday, March 02, 2013

and now, i get a lil bit confuse with myself. not you. but me, myself -.-'

bila kau soal aku macam tuh, aku jadi ?????. jujur, aku sendiri pun tak faham dengan diri aku. hati aku sendiri. perlu ke aku ingat benda yang terang terang akan toreh parut di hati aku dan kembalikannya berdarah semula?

ye, aku akui. aku fikir kau kena culture shock. terang terang pun kan? tapi aku tahu kau bukan macam tu. dan bila kawan aku cakap macam tu tadi, aku rasa happy lah jugak (: tapi takpa, aku sedar aku sapa. aku tahu aku bukan sesiapa. aku adalah aku dan aku takkan pernah mampu jadi sepertimana yang kau harap aku jadi apa (:  trololo ayat! hahaa takleh blah langsung :D

aku kena berpijak di dunia yang nyata. aku takleh hidup dalam dreamland! fact and figure will never lie to you shahira shuhada sayangg oih ^^ aku positive, jadi aku tak rasa kau mampu bagi effect yang agak kawkaw untuk huru harakan hidup aku. KOT. aku rasa macam poyoooo nak mati. hahahahahaha

dan pasal sahabat, ada segelintir sahabat aku tanya sapa kawan rapat aku. aku terdiam, termenung, fikir siapa. no one comes in my mind -.-' aku teringat pengalaman dulu. aku still fobia, trauma. cehh memang word takleh gempak lagi kewwww? hahaa :P 

serius, aku sayang semua kawan kawan aku. takda yang kurang, takda yang lebih. semua, aku layan sama rata. sebab aku takut. andai aku kawan rapat sangat dengan someone tu, dia akan tinggal aku macam sampah bila dia dah tak perlukan aku.



i dont know why i always think people want to get closer with me just to take advantage on me -.-'

so, aku decide lebih baik aku kawan dengan semua orang. kalau kawan aku tinggal aku dan beralih pada yang lain, at least aku ada back up kawan yang tolong sorokkan perasaan sedih aku yang ditinggalkan orang lain. hoho >.< sadis. begitu sadis hidupmu shahira (': hahaa

kadang kadang aku prefer gengg dengan guys lagi dari girls. sebab guys ni agak memahami sedikit kot. bukan memahami, cuma erm erm aku tak reti nak explain. tapi yang paling aku rasa super duper cool bila guys, kalau dia tak puas hati dengan girls, all out dia akan voice out. aku pernah kenaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa -.-' hahahaha memang jantung rasa nak tercabut bila dengar sebab terkelu, lidah jadi beku terlampau. erk. hahahaa >.<

tapi tu lahh yang paling takleh blahh. bila aku rapat dengan guys, adalah yang buat skandal. poyooooooooo --' dan jenis aku pulak, bila ada orang buat skandal aku dengan guys, automatik aku letak gap antara aku dengan guy tu. serta merta jadi awkward, weird and so on dengan guy tup tup dah jadi tak rapat. dah tak jadi sehappening dulu dengan dia. 

pernah ada orang cakap kenapa aku letak gap sebab selalunya bila skandal ni, akan lebih merapatkan hubungan mereka dan seterusnya akan jadi 'sweeeeeeet' (you know what i mean here. hahaha :P

okay. gini ah senang cerita. aku letak gap sebab aku nak stick dengan prinsip aku (: aku nak kawan dengan semua orang tanpa perlu libatkan perasaan yang tak sepatutnya ada lagi dalam hidup aku. ceh cehh. aku nak jaga diri aku dulu (: sebab aku takut lahh. kalau orang buat skandal nih, nanti tak pasal pasal jadi betul, nayaaa aku. so, lebih baik aku cegah awal awal perasaan tuh. suamiku sahaja yang layak. ohmaigod! hahaa



to the 'you', jangan silap faham weh weh. aku sayang semuaaa ^^ tapi give me more time. tak cool ah weh kalau sebab perasaan, persahabatan jadi pudar. aku dah jadi awkward nak suka lepas, jalan tak semengah, makan dua pinggan nasi, order air memang sah bukan aku kalau just segelas, makan comot, kalau cakap kasi kuat kuat biar semua orang dengar hahahahaa, nak jadi bekenggg, nak buat kau semua gelak sebab kebodohan aku puji orang tu orang ni even aku tak pernah maksudkannya secara jelas and so onnnnnnnnnnnnnnnnn -.-' so pleaseeee, aku rindu kenangan aku dengan guys sekalian. ceh ceh aku ni memang sweet orangnya bebeh even aku nih brutal.

you need know me more before you judge me okay ? haha cis poyo lebih tapi ada aku kisah?

serius aku tak tahu apa yang aku mengarut dalam entry nih tapi yang pasti aku rasa nak suka suka suka sampai rasa nak tido sebb penat sangat tengok perut dah hampir hampir nak pecah. tralalalala.

well, btw aku suka gambar nih. hikhok ^^ macam happy family gituuu. 



zack kasi caption gambar nih :

yah - abah
aku - mak
sede && malin - anak 

memang rasa nak tergelak tergulinggg aku baca. hahaha ^^


0 oh ye ?: